Van Geel benadrukt: "Rutten is de juiste man"

4 maart 2014, 14:38

Het nieuws dat Fred Rutten de nieuwe coach van Feyenoord wordt, werd niet door iedereen in Rotterdam-Zuid met enthousiasme ontvangen. Martin van Geel, de technisch directeur van de club, probeert in een interview op de website van Feyenoord uit te leggen waarom de keus op de oud-trainer van FC Twente, PSV, Vitesse en Schalke 04 gevallen is. Hij voldoet aan 'nagenoeg alle criteria', aldus de beleidsmaker.

"Dan moet je denken aan ervaring, een team optimaal kunnen laten functioneren en het ontwikkelen van spelers", zegt Van Geel, die veel waarde hecht aan het feit dat Rutten al in de top gewerkt heeft. "Dit is een ervaringsvak. Zeker bij een club als Feyenoord, waar veel op je af komt en de verwachtingen hoog zijn."

"We zijn blij dat Fred ook zeer enthousiast was over Feyenoord. We hebben verschillende gesprekken gevoerd en daarin groeide het goede gevoel van beide kanten steeds verder. Rutten zal ziel en zaligheid geven voor deze club, hij is de juiste man voor Feyenoord om Ronald Koeman op te volgen." Van Geel beschrijft de 51-jarige Rutten, die binnenkort zijn handtekening zal zetten onder een contract voor één seizoen in de Kuip, als een 'inhoudelijk fantastische trainer/coach' en een 'goudeerlijke kerel die discipline hoog in het vaandel heeft'.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen