Theo Janssen stopt per direct met voetballen

4 maart 2014, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De carrière van Theo Janssen zit erop, bevestigt zijn club Vitesse. De 32-jarige middenvelder heeft besloten om per direct zijn voetbalschoenen op te bergen. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 6 oktober 2013, waarin hij een zware knieblessure opliep, was zodoende het laatste duel uit zijn carrière.

Janssen scheurde in de wedstrijd tegen Feyenoord zijn kruisband, een blessure waarvoor normaal gesproken een herstelperiode van zes tot negen maanden staat. De middenvelder werkte maandenlang keihard aan zijn herstel en hervatte eind januari alweer de training, maar liep vervolgens een nieuwe kwetsuur aan dezelfde knie op. Deze terugslag zorgde ervoor dat zijn motivatie om weer fit te worden 'naar de nulgrens zakte'.

"Ik heb gevochten voor mijn laatste kans. Na de kruisbandblessure wilde ik absoluut terug komen en nog een aantal wedstrijden spelen. Door een nieuwe blessure ging dat niet. Hierdoor ben ik na gaan denken over mijn toekomst. Al snel kwam ik tot de conclusie dat die niet meer op het voetbalveld ligt", zegt Janssen, die nu aan de slag gaat als scout en specialistentrainer bij Vitesse. "Mijn hart ligt bij voetbal en Vitesse. Die twee dingen kan ik in deze nieuwe functie mooi combineren. Ik denk dat ik aardig oog heb voor talent. Het lijkt me een uitdaging om talentvolle spelers voor Vitesse te  ontdekken. Spelers die de academie en de A-selectie versterken."

Technisch directeur Mo Allach is blij dat Janssen voor Vitesse actief blijft. "Een echte Vitessenaar blijft behouden voor de club. Hiermee geven we een signaal af dat we graag met spelers in de technische gelederen werken die een verleden hebben bij Vitesse. Uiteraard staat kwaliteit daarbij voorop, maar daar twijfelt niemand aan bij Theo. Hij was een intelligente speler die het spelletje als geen ander kon lezen. Dat soort spelers blijken na hun voetbalcarrière ook de betere scouts, zo is mijn ervaring. Ik kijk er naar uit om met Theo samen te werken."

Janssen, een geboren Arnhemmer, debuteerde in het seizoen 1998/1999 bij Vitesse in het betaald voetbal. Op een kort avontuur bij Racing Genk na, speelde hij tot 2008 in Arnhem. Hij stapte vervolgens over naar FC Twente, waarmee hij in 2010 landskampioen werd en de beker won. Na één seizoen bij Ajax, waarmee hij ook de titel in de Eredivisie pakte, keerde de middenvelder in de zomer van 2012 terug op het oude nest.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen