Kompany: "Belgische ploeg kan verrassen op WK"

Ger
5 maart 2014, 00:24

Aanvoerder Vincent Kompany hoopt komende zomer met België voor een verrassing te zorgen op het WK in Brazilië. De Rode Duivels kwalificeerden zich vorig jaar na vijf mislukte pogingen eindelijk weer eens voor een groot toernooi.

"De WK-favorieten zijn volgens mij 'usual suspects' Duitsland, Spanje, Argentinië en Brazilië. Achter hen zie ik een groep landen die wel eens voor de verrassing kan zorgen. Daar reken ik naast onder andere Colombia, Chili, en Japan ook België bij", zegt Kompany tegen Het Laatste Nieuws. "Er zijn ploegen die meer talent hebben dan België. Ik denk dan ook niet dat we enkel op basis van ons talent een WK zullen winnen. Dat kan alleen met wat geluk, als iedereen enorm sterk speelt en als we een sterke groepsgeest hebben."

De verdediger van Manchester City oefent woensdagavond met de Belgische ploeg voor eigen publiek tegen Ivoorkust. Kompany miste door blessures de vorige vijf interlands. Zijn laatste optreden voor België dateert al van 14 augustus 2013. "Ik ben echt blij dat ik opnieuw bij de groep ben", aldus Kompany. "We zijn een bende vrienden en we motiveren mekaar om steeds beter te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen