WK-kansen Bakkali klein: "Eerst weer bewijzen"

5 maart 2014, 08:51

Het seizoen begon zeer mooi voor Zakaria Bakkali, maar de WK-kansen van de jonge achttienjarige Belg lijken zeer gering te zijn. De vleugelaanvaller van PSV werd niet geselecteerd voor de Rode Duivels, waardoor de WK-droom van de jongeling vooralsnog ver weg lijkt te zijn.

Marc Degryse, Belgisch oud-international en voetbalanalyticus geeft in De Telegraaf aan dat Bakkali zich nog onvoldoende laten zien heeft en dat hij derhalve geduldig moet zijn: "Hij is er ook nog niet klaar voor en zal zich eerst weer bij PSV moeten bewijzen. Hij is pas 18 en heeft nog alle tijd."

Zijn goede prestaties aan het begin van het seizoen zorgden ervoor dat zowel België als Marokko nadrukkelijk aan Bakkali trokken, zodat hij voor hun land zou kiezen. Het talent van PSV viel dertien minuten in tegen Wales, waardoor zijn keuze voor België definitief werd. Toch lijkt Bakkali sindsdien niet echt meer in beeld te zijn bij bondscoach Marc Wilmots. "Er was toen een hype in België om hem en Januzaj ervan te overtuigen voor de Rode Duivels te gaan voetballen. Maar je moet niet vergeten dat Bakkali net ook een fameuze seizoenstart achter de rug had. Dat niveau heeft hij alleen niet vast kunnen houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen