Van Gaal onder indruk van Pogba: "Enige in zijn soort"

5 maart 2014, 11:24

Van Gaal is onder de indruk van Paul Pogba, die vanavond (woensdag) tegen het Nederlands elftal in actie zal komen met Frankrijk. De bondscoach van Oranje stelt in aanloop naar de oefeninterland dat hij de krachtpatser van Juventus als een unieke speler beschouwt: "Hij is de enige in zijn soort."

Het ligt in de lijn der verwachting dat Pogba centraal op het middenveld zal spelen bij Les Bleus. Van Gaal is benieuwd hoe zijn manschappen stand zullen houden tegen het twintigjarige talent. "Paul is fysiek sterk, zeer snel en technisch superieur. Ik ken niet veel spelers met zoveel kwaliteiten. Hij is het type speler dat in ieder team past", aldus de Oranje-bondscoach over de middenvelder van Juventus.

Met 80.000 toeschouwers zal het Stade de France uitverkocht zijn. Van Gaal denkt, knipogend, niet dat de Franse voetballiefhebbers voor Pogba komen: "Een fantastische wedstrijd tegen een goede tegenstander. In een geweldige sfeer en een uitverkocht stadion. Waarom het Franse publiek zo massaal komt? Ik denk voor ons...", grapt Van Gaal tegenover de NOS.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen