Van Persie toch in basis, debuut Boëtius en Promes

Ger
5 maart 2014, 19:51   Bijgewerkt: 5 maart 2014, 20:27

Robin van Persie staat toch in de basis van het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Frankrijk. De inzetbaarheid van de aanvoerder was wegens ziekte twijfelachtig. De spits van Manchester United is echter op tijd hersteld en kan in Parijs aan de aftrap verschijnen.

Van Persie krijgt vanaf de flanken ondersteuning van Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes. Bondscoach Louis van Gaal laat de twee jonge aanvallers debuteren. Vaste waarde Arjen Robben ontbreekt wegens een blessure aan zijn bovenbeen. De vleugelspeler van Bayern München wil geen enkel risico nemen.

Onder de lat kiest Van Gaal voor Jasper Cillessen. In de verdediging maken Gregory van der Wiel, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi en Daley Blind hun opwachting. Het middenveld van Oranje bestaat uit Jordy Clasie, Wesley Sneijder en Kevin Strootman.

Bij Frankrijk speelt Antoine Griezmann voor het eerst mee. De niet geheel fitte Franck Ribéry begint op de bank. Mathieu Debuchy speelt in plaats van Bakary Sagna.

Opstellingen 

Frankrijk: Lloris, Debuchy, Mangala, Varane, Evra; Pogba, Matuidi, Cabaye; Valbuena, Benzema, Griezmann

Nederland: Cillessen; Van der Wiel, Vlaar, Martins Indi, Blind; Clasie, Sneijder, Strootman; Promes, Van Persie, Boëtius

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen