Ronaldo topscorer aller tijden van Portugese ploeg

Ger
6 maart 2014, 07:20

Cristiano Ronaldo is sinds woensdag topscorer aller tijden van Portugal. De sterspeler maakte in de gewonnen oefeninterland tegen Kameroen (5-1) zijn 48e en 49e treffer in dienst van zijn land. Hij heeft nu afstand genomen van Pedro Pauleta, die op 47 doelpunten staat.

Ronaldo opende in de eerste helft de score in Leiria. Vincent Aboubakar maakte nog voor rust gelijk, maar in het laatste half uur liep Portugal alsnog uit naar een ruime overwinning. Raul Mereiles, Fabio Coentrao, Edinho en nogmaals Ronaldo waren trefzeker.

De Portugezen zijn vooral dankzij de aanvaller van Real Madrid komende zomer actief op het WK. Ronaldo was in de play-offs tegen Zweden in totaal goed voor liefst vier doelpunten.