België wint weer niet: "Til hier niet te zwaar aan"

6 maart 2014, 08:30

Opnieuw liep België woensdag tegen een teleurstelling aan. Nadat het in de afgelopen duels al niet wist te winnen van Wales (1-1), Colombia (0-2) en Japan (2-3), slaagde het er ook tegen Ivoorkust niet in om de volle winst te pakken. Ondanks een 2-0 voorsprong eindigde de oefenwedstrijd in Brussel in 2-2. De gelijkmaker van de Ivorianen, gemaakt door Mark Alain Gradel, viel pas in de blessuretijd.

Vincent Kompany, de aanvoerder van de Belgen, probeerde bij Sporza het teleurstellende resultaat wat te relativeren. "Ik til niet te zwaar aan dit resultaat", zei hij. "Dit is en blijft een oefenwedstrijd." Hij benadrukt dat België aanvankelijk prima speelde. "Als je in de tweede helft zes wissels doorvoert, is het niet meer dan logisch dat je organisatie zoek raakt. Zo veel wissels hebben echt wel een impact op je spel. Dit is misschien wel een les voor het WK, maar daar zal het sowieso anders lopen. Een oefeninterland is niet hetzelfde als een officiële wedstrijd met inzet. Dat we nu al vier wedstrijden niet meer konden winnen, stoort me niet. Het WK telt."

Bondscoach Marc Wilmots sluit zich aan bij zijn aanvoerder, maar is ook kritisch. "We moeten leren dat je drie minuten voor het einde een bal in de tribune moet trappen. En we moeten ook doeltreffender worden. Deze ploeg begint nu pas ervaring op te doen. Maar als we zulke foutjes maken op het WK, liggen we er uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen