Hodgson blij met extra kopzorgen richting WK

6 maart 2014, 09:11

Engeland speelde woensdag op Wembley een vriendschappelijke wedstrijd tegen Denemarken. Het resultaat (1-0 winst) was niet spetterend, maar bondscoach Roy Hodgson was vooral blij met het optreden van diverse jonge internationals. Ze lieten zien thuis te horen in de WK-selectie, vindt de keuzeheer.

Daniel Sturridge maakte op Wembley het enige doelpunt van de wedstrijd, zijn teamgenoot Raheem Sterling (19) werd verkozen tot man van de wedstrijd. Maar er waren meer jonge spelers die hun neus tegen het venster drukten, benadrukt Hodgson. "Raheem Sterling, Daniel Sturridge, Adam Lallana, Luke Shaw, Alex Oxlade-Chamberlain en zelfs Jack Wilshere hebben krediet opgebouwd in deze wedstrijd. Het zorgt ervoor dat ik er kopzorgen bij heb om tot een definitieve WK-selectie te komen, maar daar ben ik blij mee. Het is goed om te zien hoe graag deze spelers mee in het vliegtuig naar Brazilië willen", citeert de BBC de Engelse bondscoach.

"Ik kan niets negatiefs zeggen over de jonge spelers in deze wedstrijd", vervolgt hij. "Daar ben ik, na dit duel, misschien wel het meest tevreden over. We hebben veel jonge spelers laten meedoen, voetballers met weinig interlandervaring. Maar ze hebben het goed gedaan en hun kansen op WK-deelname zijn toegenomen."

Morten Olsen, de bondscoach van Denemarken, leek iets minder onder de indruk van de Engelse ploeg. "Ik wens jullie voor succes op het WK. Jullie zullen het nodig hebben", zei de ervaren coach na het duel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen