De oefenwedstrijd Frankrijk-Nederland in tien tweets

6 maart 2014, 11:37

Het oefenduel van Oranje tegen Frankrijk hield de gemoederen ook op de sociale media flink bezig. Talloze Nederlanders lieten tijdens en na de wedstrijd via Twitter blijken wat ze vonden van het optreden van de ploeg van Louis van Gaal. FCUpdate.nl pikt er tien opvallende tweets uit.

@marcotimmer

Vorig seizoen scoorde Quincy Promes voor #gae in deze week tegen Telstar Nu speelt hij met Oranje voor 80.000 mensen tegen Frankrijk #franed

Voetbal International-journalist Marco Timmer benadrukt dat het snel kan gaan in de voetballerij. Promes 'vierde' zijn debuut in Oranje door in zijn eerste actie zijn noppen in het gezicht van Patrice Evra te zetten. Verder speelde de Twente-aanvaller een redelijke wedstrijd.

@ryanbabel

Hmm

Ryan Babel, 42-voudig international van Oranje, was kort maar krachtig in zijn commentaar op de wedstrijd. Eerst twitterde de huidige speler van Kasimpasa een 'Hmm', even later gevolgd door een 'Hmmmm'. Erg onder de indruk van het spel van het Nederlands elftal was hij blijkbaar niet.

@frenkdeboer

We kunnen altijd ons nieuwe tenue nog de schuld geven. Net als de Amerikanen deden bij het schaatsen op de Olympische Spelen.

Frenk de Boer, een populair parodie-account, vond halverwege de wedstrijd een goed excuus voor het mindere optreden van het Nederlands elftal in het Stade de France.

@tvrecentweets

Net even naar een paar Fransen getwitterd dat Nederland lekker veel beter is in het langebaanschaatsen. Die kwam ff hard aan bij ze. #franed

Ook dit account, dat via Twitter tv-programma's recenseert, legt de link naar de Spelen. En inderdaad, wij hebben Sven Kramer. Frankrijk niet. Eens kijken wie daar in de zomer meer aan heeft.

@bartvanmerwijk_

Zit me nu toch al 61 minuten vertwijfeld af te vragen wat we precies gaan doen in Brazilie. #franed #wk2014

'Bart van Merwijk', een populaire anonieme twitteraar, zag het tijdens het duel even niet meer zitten. Vlak daarvoor twitterde hij: "WE WORDEN WERELDKAMPIOEN!!!! Maar dan wel met korfbal. Ofzo."

@struisvanhuis

Kunnen we @OfficialARobben invriezen tot het WK? Anders hoeven we niet eens te gaan #franed #kansloos

Journalist Edwin Struis heeft een aparte manier bedacht om Arjen Robben, die tegen Frankrijk wegens een lichte blessure niet in actie kwam, heel te houden tot het WK.

@klaasjanbos

Zou het aan het ontbreken van de namen op de shirts liggen dat onze internationals elkaar niet konden vinden? #franed

Een andere journalist, Klaas Jan Bos, verwijst in zijn tweet op geestige wijze naar het feit dat Oranje in Parijs eenmalig zonder spelersnamen op het shirt speelde. Zou dat het zijn geweest?

@MSloendregt

Ik denk dat we op het WK na drie wedstrijden weer thuis zijn. #franed

Miguel Sloendregt verwoordt het gevoel dat tijdens de wedstrijd ongetwijfeld bij meer Oranje-fans leefde.

@sietze_wendt

Puntje moet toch haalbaar zijn op het WK, tegen Australië... We moeten maar zo denken: meedoen is belangrijker dan winnen! #franed #WK2014

Een andere twitteraar, Sietze Wendt, ziet eveneens weinig perspectief en vindt dat Oranje komende zomer maar met de olympische gedachte af moet reizen naar Brazilië.

@thijszonneveld

Niks laten zien, rookgordijn opgehangen, geen tegenstander is iets wijzer geworden. We leren het eindelijk, oefenwedstrijden spelen.

Journalist Thijs Zonneveld bekijkt het positief na de wedstrijd in Parijs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen