Coach Jong Oranje: "Hier word ik niet blij van"

6 maart 2014, 12:25

Niet alleen het 'grote' Oranje stelde woensdag teleur, ook Jong Oranje liep tegen een pijnlijke nederlaag aan. De Nederlandse beloftenploeg verloor in Velsen met 0-1 van Jong Israël en daarvan werd Albert Stuivenberg, de coach, niet vrolijk. Hij is allesbehalve tevreden over het optreden van zijn ploeg. "We creëren heel weinig en verdedigen zwak. Nee, hier word ik niet blij van", zegt hij op OnsOranje.nl.

Het was voor Jong Oranje de eerste wedstrijd in vier maanden. Dat is volgens de coach ook één van de redenen voor het magere optreden. "Dit was weer een heel andere groep. Enerzijds omdat er een aantal jongens doorgeschoven zijn naar het Nederlands elftal, deels omdat ik ook eens andere jongens aan het werk wilde zien." De coach moet concluderen dat nieuwe jongens hun kans niet gegrepen hebben. "We hebben gekeken naar de mogelijkheden in deze groep. Helaas moet je dan constateren dat zich even niet zoveel aandient."

Eén van de weinige pluspuntjes bij Jong Oranje was Ajax-talent Ricardo Kishna. "Ricardo deed het goed, zorgde bij het begin van tweede helft nog voor wat momenten. Ik ben blij voor hem", zegt Stuivenberg. Verder baalt de trainer van de Nederlandse beloftenploeg flink van de nederlaag. "Je wilt je een keer tonen voor eigen publiek hier in Nederland, met het voetbal dat je voor ogen hebt. Als dat dan niet lukt, is dat enorm jammer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen