Zege op FC Oss brengt Willem II koppositie

7 maart 2014, 22:06

Willem II mag zich, in elk geval voor één dag, koploper van de Jupiler League noemen. De Tilburgers boekten vrijdag een 2-1 thuiszege op laagvlieger FC Oss en stootten daarmee FC Dordrecht van de troon. Dordrecht speelt zaterdag nog wel thuis tegen middenmoter FC Volendam.

In de slotfase was het nog even billenknijpen voor Willem II. Aanvankelijk wees niets daarop. De thuisclub trok al in de openingsfase het initiatief naar zich toe en kreeg via Ruud Boymans twee mogelijkheden om vroeg de score te openen. De spits was evenwel niet scherp in de afwerking. Toch stond het al binnen tien minuten 1-0. Ali Messaoud trof doel in de rebound, na matig ingrijpen van FC Oss-keeper Luuk Koopmans.

Vlak na rust verdubbelde Dries Wuytens de score. De Belg was trefzeker in een scrimmage bij een hoekschop, na een mislukt hakje van Tim Cornelisse. Willem II leek de buit én de voorlopige koppositie binnen te hebben, maar een handsbal van Jordens Peters in de 'zestien' leverde FC Oss in de 81ste minuut een penalty op. Marko Maletic schoot raak vanaf elf meter en blies daarmee het duel nieuw leven in. De bezoekers maakten jacht op de gelijkmaker, maar Willem II wist verdere schade te voorkomen.

Willem II komt door de overwinning op 57 punten, twee meer dan FC Dordrecht. Dat team heeft dus nog wel een wedstrijd tegoed. Excelsior lijkt afgehaakt in de titelrace. De Rotterdammers, derde op de ranglijst, gaven op visite bij Fortuna Sittard een 0-2 voorsprong uit handen: 2-2. Jeff Stans en Jordan Rolly Botaka leken de Kralingers drie punten te gaan bezorgen, maar in het laatste half uur maakten Patrick Nkoyi en Patrick Amoah gelijk namens Fortuna Sittard. Laatstgenoemde scoorde pas in de 88ste minuut.

Excelsior heeft nu vijftig punten, maar staat daarmee nog wel derde. VVV Venlo, dat met 48 punten de vierde plek bezet, kan zondag passeren. De Limburgers gaan dan op visite bij hekkensluiter Achilles '29. FC Eindhoven verzuimde op gelijke hoogte met Excelsior te komen. De Brabanders gingen met 1-2 onderuit in de stadsderby tegen Jong PSV, dat FC Eindhoven door de winst tot één punt naderde. Aleksandar Boljevic besliste de burenruzie met een treffer in de 75ste minuut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen