Landzaat aan kop met Willem II: "Niet verwacht, wel gehoopt"

8 maart 2014, 09:37

Voor het eerst dit seizoen is Willem II koploper van de Jupiler League. De ploeg uit Tilburg, vorig seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie, versloeg laagvlieger FC Oss vrijdag moeizaam met 2-1 en is FC Dordrecht daardoor voor minimaal één dag voorbij. Voor 38-voudig Oranje-international Denny Landzaat begint daardoor, in de herfst van zijn carrière, een mooie prijs te lonken. De middenvelder (37) tekende in de winterstop, na een half seizoen zonder club te hebben gezeten, voor een half jaar in Tilburg. "Stoppen kan altijd nog."

Hij speelde in de Champions League en de Premier League, was actief op een WK en stond in Nederland onder contract bij topclubs als Feyenoord, AZ en FC Twente. Denny Landzaat is een speler die kan terugkijken op een prachtige carrière en om die reden met een gerust gevoel met voetbalpensioen zou kunnen, maar in plaats daarvan meldde de 37-jarige middenvelder zich in januari bij Willem II. Hij mocht mee op trainingskamp en toen bleek dat hij nog altijd fit en scherp genoeg was, bood de club hem een contract aan. Op amateurbasis.

Al was het spel tegen FC Oss nog niet bepaald eredivisiewaardig. Uiteindelijk mocht Willem II van geluk spreken dat het de nummer negentien van de ranglijst met 2-1 versloeg, want in blessuretijd werd een inzet van de bezoekers van de lijn gehaald. "Het was billenknijpen", geeft Denny Landzaat toe in gesprek met FCUpdate.nl. De middenvelder kon, door het moeizame spel van zijn spel, maar moeilijk genieten van de overwinning en de koppositie. "Het is heerlijk om thuis, in eigen stadion, te spelen. Dat wil je iets moois laten zien, dat is helaas niet gelukt. Dit voetbal is niet Willem II-waardig. We hebben dit seizoen wel vaker in eigen huis moeite om wedstrijden naar ons toe te trekken, daarvoor is ons spel niet dominant genoeg. Dat is soms wel eens frustrerend."

En hoewel het spel dus nog te wensen overlaat, staat die ambitie kaarsrecht overeind. Want door de zege op FC Oss staat Willem II op 57 punten, twee meer dan FC Dordrecht. En dat terwijl Willem II in januari, toen Landzaat arriveerde, op acht punten stond. Deze achterstand liep later op tot negen punten. "Dat we nu koploper zouden zijn had ik niet verwacht, wel gehoopt", geeft Landzaat toe. "Promoveren is het doel, ik denk ook dat onze selectie eredivisiewaardig is. Maar tegenstanders weten ons goed te bespelen, dat bleek tegen Oss ook."

Of Landzaat mee naar de Eredivisie gaat als zijn club de komende weken promotie af weet te dwingen, weet hij nog niet. De middenvelder beleefde zijn doorbraak als voetballer bij Willem II, waarmee hij in het seizoen 1999/2000 deelnam aan de Champions League. Een eventuele promotie naar de Eredivisie met de Tilburgers zou de cirkel voor Landzaat rond kunnen maken, maar daar wil hij nog niet te veel aan denken. "We zullen zien hoe mijn toekomst eruit ziet. Eerst moeten we maar kampioen worden, dat is al moeilijk genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen