Excelsior baalt van late gelijkmaker: "Zuur"

8 maart 2014, 11:10

Door het goede spel van de laatste weken werd Excelsior steeds meer genoemd als kandidaat voor het kampioenschap de Jupiler League. Op bezoek bij Fortuna Sittard leek de ploeg die status te bevestigen, maar het gaf een 0-2 voorsprong uit handen. In de laatste minuut maakte Patrick Amoah de gelijkmaker.

Door het gelijkspel loopt de achterstand van Excelsior op Willem II, de nieuwe koploper, op tot zeven punten. Marinus Dijkhuizen, de coach van de Kralingers, baalt dan ook flink. "Zuur", zegt de coach op de website van zijn club. Excelsior kwam in Limburg na een uur op een 0-2 voorsprong, maar amper twee minuten na het tweede doelpunt maakte Fortuna de aansluitingstreffer. "Wij hebben twee goede doelpunten gemaakt, normaal is dat genoeg, maar vandaag niet. Als je 0-2 voor staat moet je hier winnen, dat is natuurlijk zonde. Gezien de omstandigheden vind ik dat we goed gevoetbald hebben, maar we hadden meer moeten scoren."

Excelsior had uit de vorige vier competitiewedstrijden de volle buit van twaalf punten gepakt.