Nuytinck krabbelt weer op: "Voelde me niet fris"

8 maart 2014, 12:10

Hij was vorig seizoen een stabiele factor in de kampioensploeg van Anderlecht, maar de deze jaargang is alles anders voor Bram Nuytinck. Hij is zijn basisplaats kwijtgeraakt en daar heeft hij het moeilijk mee, zegt hij in Het Laatste Nieuws. Voor zijn gevoel begon de mindere periode al afgelopen zomer, op het EK onder 21.

Op het jeugd-EK, in Israël, werd Nuytinck door coach Cor Pot op de bank gezet. "Ik was aanvoerder, had alle kwalificatiewedstrijden gespeeld, maar op het EK moest ik naar de bank. Dat kwam hard aan. Ik had het moeilijk daarmee, zelfs al moest ik plaats maken voor jongens die van het grote Oranje kwamen. De laatste poulewedstrijd tegen Spanje mocht ik spelen omdat we al geplaatst waren voor de halve finales. We verloren en ik speelde niet echt goed. Om het allemaal nog wat erger te maken, raakte ik in die wedstrijd ook nog eens geblesseerd. Ik had last van de knie en ben terug naar Nederland gevlogen. In het ziekenhuis was de diagnose duidelijk: een overbelastingsblessure. Ik had rust nodig, maar moest gelijk weer beginnen bij Anderlecht."

In Brussel kreeg hij daarvoor de rekening gepresenteerd. Hij speelde onder zijn niveau en werd daarop aangesproken door coach John van den Brom. "Ik heb geantwoord dat ik een verklaring had. Ik voelde me niet fris. Bij mijn vorige club speelde ik nooit zoveel wedstrijden. Het lukte me niet om in de weken daarna uit het dal te kruipen", erkent hij. "Opeens stond Van den Brom weer voor mijn neus. "Ik ga je er een tijdje uit zetten." Ik werd boos. Ik wilde dat niet. Ik had het er heel moeilijk mee. Op de club liep ik rond met een lang gezicht."

Een vertrek bij Anderlecht was echter nooit een optie voor hem, benadrukt de oud-NEC'er. "Ik was nooit van plan om deze winter de club te verlaten, ondanks de aanbiedingen bij mijn zaakwaarnemer. Ik zei hem: gooi alles weg, ik wil hier weer belangrijk zijn." Hij weet waar Anderlecht dit seizoen behoefte aan heeft. "Ik kan eerlijk zeggen dat we lef en persoonlijkheid missen. Eenmaal het publiek gaat fluiten zie je sommige jongens denken: "Als ik de bal krijg en ik verlies hem dan krijg ik dat gezeik weer over me heen." Routiniers als Biglia en Jovanovic hadden vorig seizoen schijt aan de reacties. Dat interesseerde hen helemaal niet. Als je twintig bent is dat iets lastiger. Zelf ben ik ook nog maar 23, maar ik tracht de ploeg daarin te helpen. Ik ben geen kleine jongen meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen