IJzersterk Bayern maakt er zes, Huntelaar drie

8 maart 2014, 17:23

De indrukwekkende reeks van Bayern München in de Bundesliga houdt aan. De koploper won ook de op papier lastige uitwedstrijd tegen subtopper VfL Wolfsburg met speels gemak. Ondanks een vroege achterstand won de formatie van coach Josep Guardiola met maar liefst 1-6. Klaas Jan Huntelaar was de grote man bij Schalke 04, mede door drie doelpunten van de Nederlander werd 1899 Hoffenheim met 4-0 verslagen.

Door de overwinning op Wolfsburg komt Bayern op 68 punten uit 24 wedstrijden, waarmee het maar vier punten verwijderd is van de maximaal haalbare score. Slechts twee keer speelde Bayern dit seizoen gelijk in de Bundesliga, verder werden alle wedstrijden gewonnen. Het woord 'verliezen' lijkt in het Beierse woordenboek vooralsnog niet voor te komen, ongetwijfeld tot frustratie van de concurrentie. Met zestien overwinningen op rij heeft de ploeg van coach Guardiola nu zelfs een nieuw Bundesliga-record weten te vestigen.

Zelfs een achterstand bracht Bayern geenszins van de wijs. In Wolfsburg werd het al vroeg in de wedstrijd 1-0 door een doelpunt van Naldo, maar tien minuten later maakte Xherdan Shaqiri gelijk. Na de pauze zette Thomas Müller de bezoekers na een geweldige assist van invaller Thiago Alcantara op voorsprong, daarna was het verzet van de thuisploeg, de nummer vijf van de ranglijst, gebroken. Via Mario Mandzukic (twee), Franck Ribéry en nogmaals Müller maakte Bayern er in het laatste half uur een monsterscore van: 1-6.

Naast Bayern beleefde ook Schalke 04 een prima middag. De formatie uit Gelsenkirchen had voor eigen publiek geen enkele moeite met TSV 1899 Hoffenheim. Door twee treffers van Klaas Jan Huntelaar stond het na een half uur al 2-0. De Nederlander kreeg zelfs een uitgelezen kans op een loepzuivere hattrick, maar miste een strafschop. Na de pauze maakte zijn Chinedu Obasi alsnog het derde doelpunt voor de Königsblauen, maar het laatste woord was toch voor Huntelaar. Hij maakte tien minuten voor tijd zijn derde goal van de middag.

Borussia Mönchengladbach, de nummer zes van de ranglijst, leed een verrassende nederlaag tegen FC Augsburg. Zonder de geblesseerde Paul Verhaegh won Augsburg met 1-2. Hamburger SV kwam, zonder Rafael van der Vaart, niet verder dan 1-1 tegen Eintracht Frankfurt. De formatie uit Hamburg stond lang met 0-1 achter, Hakan Calhanoglu maakte vanaf elf meter gelijk. HSV staat nu zestiende, één punt boven SC Freiburg. Hekkensluiter Eintracht Braunschweig pakte ook een puntje, op bezoek bij VfB Stuttgart werd het 2-2.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen