Fout Stekelenburg bij duur verlies Fulham

8 maart 2014, 17:54   Bijgewerkt: 8 maart 2014, 18:03

Degradatie uit de Engelse Premier League komt met de week dichterbij voor Fulham. De Londense club ging zaterdag onderuit in de zespuntenwedstrijd tegen Cardiff City. Mede door een fout van doelman Maarten Stekelenburg werd er met 3-1 verloren in Wales.

Stekelenburg ging in de 67ste minuut in de fout bij een hoekschop, waardoor de kopbal van Steven Caulker tot doelpunt werd gepromoveerd. De verdediger bracht Cardiff City daarmee op een 2-1 voorsprong. Op slag van rust had hij de score ook al geopend. Lewis Holtby had na een uur het evenwicht hersteld. De Duitser was trefzeker uit een corner van Georgios Karagounis, die door John Hietinga was verlengd met het hoofd.

Door een eigen goal van Sascha Riether werd het in de 71ste minuut ook nog 3-1 voor Cardiff City, waarmee de eindstand was bepaald. Fulham blijft door het verlies met 21 punten hekkensluiter in de Premier League. Het gat met Cardiff City, dat samen met West Bromwich Albion de veilige zeventiende plaats in handen heeft, bedraagt nu vier punten.