Genk en Gent laten het aankomen op slotronde

8 maart 2014, 22:06   Bijgewerkt: 8 maart 2014, 22:17

Pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie zal duidelijk worden welke ploeg het laatste ticket voor Play-Off I, de kampioenspoule in de Belgische Pro League, pakt. Racing Genk en AA Gent, de twee enig overgebleven kandidaten voor het startbewijs, pakten zaterdag allebei drie punten en houden zodoende gelijke tred.

Genk was in de eigen Cristal Arena met 3-1 te sterk voor hekkensluiter Bergen en boekte daarmee zijn eerste zege sinds het ontslag van coach Mario Been, twee weken geleden. Julien Gorius (2) en Jelle Vossen maakten de goals voor Genk, waar nu Emilio Ferrera de scepter zwaait. Tussendoor deed Tim Matthys iets terug namens Bergen. Gorius scoorde overigens twee keer vanaf elf meter, ook het doelpunt van Matthys was een strafschop. Het duel werd ontsierd door drie rode kaarten. Jeroen Simaeys (Genk) en Richard Soumah (Bergen) kregen beide twee keer geel. Bergen-speler Thomas Chatelle zag in blessuretijd direct rood.

Gent, met doelman Sergio Padt op de bank, zegevierde met 1-4 bij Cercle Brugge. Habib Habibou was met een hattrick de matchwinner in het Jan Breydelstadion. Voormalig FC Utrecht-speler Nana Asare was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt van Gent.

Genk en Gent hebben allebei 44 punten. Genk sluit volgende week af met een uitwedstrijd tegen Kortrijk, Gent krijgt visite van Zulte-Waregem. Indien beide clubs in punten gelijk eindigen, plaatst Genk zich als zesde en laatste ploeg voor Play-Off I. In België is bij een gelijk puntentotaal het aantal overwinningen beslissend en die statistiek is sowieso in Genks voordeel: veertien om twaalf.

Standard, Club Brugge, Anderlecht, Zulte Waregem en Lokeren zijn al zeker van deelname aan Play-Off I.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen