Ten Rouwelaar en Bosz oneens over beslissende goal

9 maart 2014, 00:09

Jelle ten Rouwelaar, doelman van NAC Breda, is woedend over de manier waarop Vitesse zaterdag de 1-2 maakte. Die treffer bleek achteraf beslissend in het Rat Verlegh Stadion, maar getuigde volgens Ten Rouwelaar van weinig sportiviteit.

NAC had de bal voor een blessurebehandeling buiten het veld geschoten en was in de veronderstelling dat het deze terug zou krijgen van Vitesse. Dat was geenszins het geval. Sterker nog, Mike Havenaar maakte in dezelfde situatie zelfs de 1-2.

"Dit is gewoon respectloos", mopperde Ten Rouwelaar na afloop bij de NOS. "Als je juist tijdens dit weekeinde een statement voor respect wil maken, moet je dat ook in het veld laten zien. Dan moet je die bal gewoon aan ons teruggeven. Het gebeurde ook niet één keer, maar twee keer."

Alle aanvoerders spelen dit weekend met een speciale aanvoerdersband, met daarop de tekst 'respect'. Die heeft Ten Rouwelaar in de pauze echter ingewisseld voor zijn vaste band. NAC-coach Nebojsa Gudelj kan dat wel begrijpen. "Ik begrijp die emotie wel, het was best frustrerend dat we op zo'n manier een tegengoal krijgen", zei de oefenmeester, die zijn ploeg in de rust tot kalmte maande. "Anders loop je het risico dat je een rode kaart krijgt, dan wordt het alleen maar erger."

Vitesse-coach Peter Bosz begrijpt niets van de woede van NAC. "Waarom zijn ze boos? Omdat ze vinden dat wij de bal terug moeten schieten als zij willen wisselen? Wat een onzin. Dit slaat helemaal nergens op. We slaan helemaal door in dit land."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen