PSV doet weer mee: "Het vertrouwen is terug"

9 maart 2014, 00:21   Bijgewerkt: 9 maart 2014, 01:15

Vijf weken geleden verloor PSV op bezoek bij RKC Waalwijk en wist vrijwel iedereen het zeker: deze ploeg zou zich dit seizoen niet meer mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. De formatie van Phillip Cocu stond zevende in de Eredivisie en een plek bij de top vier was mijlenver weg. Zes overwinningen op rij hebben de situatie volledig veranderd, want ineens staat PSV vierde.

Door de zege zaterdag op FC Utrecht is de ploeg Feyenoord, dat tot dit weekend de vierde plek in handen had, voorbij. In ieder geval voor één dag, want de Rotterdammers spelen zondag uit bij FC Groningen. Maar zeker is dat PSV weer volop in de race is, rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal lonkt.

Niet alleen de resultaten zijn goed, ook het spel van PSV wordt steeds beter. Tegen FC Utrecht legde de ploeg een prima pot voetbal op de mat, met als enige kanttekening dat het te weinig scoorde. Dat het halverwege nog 0-0 stond, was een klein wonder. "De kansen gingen er niet in", zegt Narsingh. "Maar in de rust zeiden we al tegen elkaar dat het doelpunt vanzelf zou komen. Je ziet aan alles dat het de goede kant op gaat bij ons, het vertrouwen is terug. Dat merk je aan alles, vooral ook aan onze manier van spelen."

Zelf mocht Narsingh tegen FC Utrecht ook weer eens meedoen. Hij kreeg van coach Phillip Cocu de voorkeur boven Bryan Ruiz, die laat terugkeerde van een interland in Costa Rica. "Voor mij was het best verrassend, dat ik mocht starten", geeft hij toe. "Het ging best lekker, al had ik graag een assist gegeven. Maar deze wedstrijd was voor mij weer een goede stap, het gaat steeds beter. Ik voel me al een stuk beter dan een week of drie, vier geleden." De aanvaller maakt eind vorig jaar zijn rentree na tien maanden blessureleed. Zijn kruisband was gescheurd en hoewel hij inmiddels weer kan voetballen, merkt hij dat het herstel daarvan eigenlijk nog altijd voortduurt. "Het voelt nog steeds niet hetzelfde als mijn linkerknie. Maar het gaat steeds beter, nu voel ik bijvoorbeeld geen reactie. Na iedere training doe ik ook oefeningen, met de fysio. Het gaat lekker."

Mede omdat Narsingh nog herstellende was, haalde PSV in de winterstop met Bryan Ruiz een andere rechtsbuiten. Leuk vond de voormalig speler van sc Heerenveen dat natuurlijk niet, maar hij accepteert de situatie zonder morren. "Iedere voetballer wil zo veel mogelijk spelen. Maar het is niet zo dat de situatie voor mij uitzichtloos geworden is. En voor het team is het natuurlijk mooi dat Bryan er is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen