FC Utrecht-keeper Ruiter: "Het moet beter, stukken beter"

9 maart 2014, 00:20

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV stond FC Utrecht op de ranglijst in een soort spagaat. De achterstand op nummer zeven PEC Zwolle was even groot (vier punten), als de voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk. Bij een goed resultaat in Eindhoven had de ploeg uit de Domstad weer wat omhoog kunnen kijken, maar dat zat er geen moment in. FC Utrecht verloor met 0-1, een uitslag die veel hoger uit had kunnen vallen, en moet voorlopig dus vooral angstig naar beneden kijken, richting de staart van de ranglijst.

Robbin Ruiter, de doelman van FC Utrecht, sluit zijn ogen niet voor de realiteit. "Als de ploegen onder ons punten blijven pakken en wij niet, moeten we rekening houden met een strijd tegen degradatie. Maar gezien de kwaliteit in onze groep, onze achterban en alles om de club heen, denk ik niet dat het zo ver gaat komen. De reeks die nu komt, is heel belangrijk." FC Utrecht speelt de komende vijf competitiewedstrijden tegen louter concurrenten: NEC, NAC Breda, SC Cambuur, ADO Den Haag en Heracles Almelo. "Als je van dat soort teams wint, sla je een soort dubbelslag. Zelf pak je dan namelijk de punten en een concurrent niet. In die wedstrijden moeten we de punten pakken. Doen we dat niet, dan komt de rode streep inderdaad wel heel dichtbij."

Een uitschieter naar boven was het gelijkspel tegen Ajax, begin februari. Na dat duel (1-1) was het optimisme rond de club groot, zeker omdat vlak daarvoor vier nieuwe spelers gehaald waren. "Wedstrijden tegen Ajax maken altijd iets los", weet Ruiter. "Maar dat zijn voor ons niet de wedstrijden waarin we de punten moeten pakken. Die komen nu. Toch vind ik het kortzichtig om te zeggen dat we sinds die wedstrijd tegen Ajax niets opgeschoten zijn. Qua resultaat misschien niet, maar we voetballen wel steeds wat beter. Nu wordt het alleen tijd om punten te gaan pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen