Dortmund herovert tweede plek na overwinning

9 maart 2014, 17:31   Bijgewerkt: 9 maart 2014, 19:31

Borussia Dortmund heeft zondag de tweede plek in de Bundesliga heroverd. Op bezoek bij SC Freiburg zegevierden Die Borussen met 1-0 door een doelpunt van aanvoerder Sebastian Kehl na een klein uur spelen en wippen daardoor weer over Bayer Leverkusen heen.

Bij de bezoekers ontbraken sterspelers Marco Reus en Robert Lewandowski. Zij werden gemist in Freiburg, dat tegen degradatie knokt in Duitsland. Desondanks werd er gewonnen door de ploeg van trainer Jurgen Klopp.

Routinier Kehl, die al sinds april 2012 niet meer scoorde, koos een goed moment uit om weer eens doel te treffen voor Dortmund. Hij bezorgde zijn ploeg op aangeven van Kevin Grosskreutz de belangrijke drie punten.

Middenmoters FSV Mainz 05 en Hertha BSC hielden elkaar op 1-1. Adrian Ramos zette Hertha, getraind door de Nederlander Jos Luhukay, zes minuten na rust op voorsprong. Maxim Choupo-Moting maakte een kwartier later vanaf elf meter gelijk.