Napoli maakt strijd om plek twee onterecht spannend

9 maart 2014, 22:51

Napoli doet weer volop mee in de strijd om de tweede plaats in de Serie A. De equipe van coach Rafael Benitez had zondag weinig te vertellen in de thuiswedstrijd tegen concurrent AS Roma, maar zegevierde uiteindelijk wel met 1-0. Daardoor liep het verschil tussen beide teams terug tot drie punten, al heeft Roma nog wel een duel tegoed.

De nummer twee (momenteel Roma) van de Serie A plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, terwijl de nummer drie (momenteel Napoli) eerst een voorronde moet spelen. Napoli knokte vanavond dus voor zijn laatste kans, maar maakte geen moment de indruk dat het graag direct het miljoenenbal in wil. AS Roma was de bovenliggende partij in het Stadio San Paolo, maar verzuimde dat in de score uit te drukken.

Gervinho en Michel Bastos waren voor rust dicht bij de openingstreffer, maar stuitten op doelman Reina. Napoli wist daar niets tegenover te stellen. De thuisclub leek pas aan het begin van de tweede helft wakker. Oud-PSV'er Dries Mertens, José Callejon en Gonzalo Higuain namen het Romeinse doel in een tijdsbestek van vijf minuten drie keer onder vuur, zonder succes. Daarna viel Napoli terug naar zijn niveau van de eerste helft en kreeg Roma weer alle ruimte om te combineren.

Met name Gervinho had de Napolitaanse defensie een paar keer pijn kunnen doen, maar de Ivoriaan toonde zich niet slagvaardig genoeg. Zo had hij in de 71ste minuut breed moeten leggen op de volledig vrijstaande Radja Nainggolan, maar de Belg werd over het hoofd gezien door zijn ploeggenoot. Kort daarna kopte Alessandro Florenzi net naast na een voorzet van Maicon. Vijf minuten later lag aan de andere kant de 1-0 erin. Callejon kopte raak op aangeven van Faouzi Ghoulam. Roma maakte daarna nog wel jacht op de meer dan verdiende 1-1, maar die bleef uit.

Kevin Strootman had een basisplaats bij AS Roma, maar viel al na tien minuten uit met een ogenschijnlijk zware knieblessure. De Oranje-international verliet in tranen, per brancard, het veld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen