Schaken blij met andere rol: "Het plannetje werkte goed"

Ger
10 maart 2014, 07:45

Na drie competitieduels zonder overwinning greep Feyenoord zondag tegen FC Groningen weer eens de volle winst. Trainer Ronald Koeman had voor de uitwedstrijd gekozen voor een systeem met op papier vijf verdedigers en twee aanvallers. Ruben Schaken voelde zich als een vis in het water in de aanpaste opstelling.

"Het hele elftal heeft het prima opgepakt. Het plannetje van de technische staf werkte goed", zegt de 31-jarige Schaken tegen FCUpdate.nl. In tegenstelling tot een systeem met drie aanvallers had de geboren Amsterdammer tegen FC Groningen voorin een vrije rol. "Het was leuk om deze positie eens in te vullen. Ik heb het dit seizoen toch moeilijk gehad op de flank. Ik trainde wel goed, maar het kwam er niet uit in de wedstrijden. Het is een heel fijn gevoel dat de trainer toch vertrouwen in mij heeft gehouden."

Door de overwinning nam Feyenoord de vierde plaats in de Eredivisie weer over van PSV. De Rotterdammers kunnen bovendien omhoog kijken. Het verschil met FC Twente is nog maar een punt. Vitesse, dat momenteel de beste papieren heeft om zich te kwalificeren voor de voorronde van de Champions League, verzamelde vier punten meer dan Feyenoord. "Het lijkt weer helemaal open te liggen", weet Schaken. "Ook daarom was dit een hele belangrijke zege. Maar we zullen meer moeten brengen. We hebben een goede serie nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen