Drama voor Oranje: Strootman mist WK door blessure

10 maart 2014, 12:53   Bijgewerkt: 10 maart 2014, 13:23

Bondscoach Louis van Gaal is één van zijn drie aanvoerders kwijt. Kevin Strootman, die met Robin van Persie en Arjen Robben het hart van Oranje vormde, heeft zijn kruisband gescheurd. De middenvelder van AS Roma is vele maanden uitgeschakeld en mist het WK. Dat bevestigt de KNVB.

Strootman liep zijn blessure zondag op in de wedstrijd van Roma tegen Napoli. Hij moest het veld huilend verlaten en direct werd gevreesd voor een zware blessure. Een mri-scan bracht een dag later aan het licht dat deze vrees terecht was. Door zijn blessure komt Strootman mogelijk de rest van dit jaar niet meer in actie. Het gaat om zijn linkerknie, opvallend genoeg liep hij woensdag tijdens het oefenduel van Oranje tegen Frankrijk een kwestuur aan zijn rechterknie op. Door deze blessure moest hij zich in Parijs al voor rust laten vervangen.

De blessure is een enorme klap voor Roma, Strootman zelf en Oranje. De middenvelder is de afgelopen anderhalf jaar uitgegroeid tot steunpilaar in het elftal van coach Louis van Gaal. Niet voor niets benoemde de bondscoach Strootman tot één van zijn drie aanvoerders, spelers die in principe zeker waren van WK-deelname. Van Gaal noemde de oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV in één adem met Van Persie en Robben.

Strootman stapte afgelopen zomer over van PSV naar AS Roma, dat zo'n zeventien miljoen euro voor hem op tafel legde. In Rome veroverde de middenvelder direct een basisplaats en mede dankzij hem won de club zijn eerste tien competitiewedstrijden. Momenteel staat AS Roma op de tweede plaats in de Italiaanse Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen