Doodsbange Kuyt: "Leek wel oorlog, levensgevaarlijk"

11 maart 2014, 09:20

Dirk Kuyt heeft maandagavond waarschijnlijk de spannendste momenten van zijn carrière beleefd. De uitwedstrijd van Fenerbahçe tegen Trabzonspor werd gestaakt door wangedrag van het thuispubliek. Zij gooiden vuurwerk, stenen en bakstenen op het veld. Kuyt zegt dat hij zelden zo bang is geweest.

Nadat de arbiter de wedstrijd gestaakt had, verbleven de spelers van beide teams vanwege veiligheidsoverwegingen urenlang in de kleedkamer. "Dit was levensgevaarlijk en heb ik echt nog nooit meegemaakt. Ik ben niet snel bang, maar nu…", zegt Kuyt tegen De Telegraaf. "Er kwamen politieagenten met bebloede gezichten binnen en we werden in gepantserde politievoertuigen weggevoerd."

"We waren nog geen kwartier aan het voetballen toen er een mes met een lemmet van vijftien centimeter werd gegooid. Corners konden we niet nemen, omdat de supporters een levensgroot net naar beneden hadden gehaald en alles naar de hoekschopnemer gooiden: bakstenen, telefoons, vuurwerk en zelfs deurklinken. Politieagenten stonden met schilden klaar om de spullen tegen te houden", aldus de Nederlander.

Kuyt zag dat het na voorsprong van zijn ploeg alleen maar erger werd. "Zeker nadat we via Emmanuel Emenike 0-1 maakten, was de spanning om te snijden. Als spelers waren we meer met onze veiligheid bezig dan met onze tegenstander. Op het moment dat bij onze keeper Volkan Demirel een vuurwerkbom ontplofte, vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Volkan had een zwarte vlek op zijn T-shirt van de roet. We zijn naar de kleedkamer gevlucht en hebben ons daar opgesloten. Gelukkig waren er snel politieagenten en beveiligers aanwezig om ons te beschermen, maar buiten ging het los. Het leek wel oorlog."

Kuyt hoopt dat de desbetreffende supporters hard worden gestraft. "In de Superlig zijn veel duels beladen en lopen de emoties wel vaker op. Maar wat er in Trabzon gebeurde, is met geen pen te beschrijven. Het is ongelooflijk dat dit in het hedendaagse voetbal nog kan en moet wat mij betreft hard worden aangepakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen