Outsiders hopen op wonder in Champions League

11 maart 2014, 13:15

Het is de week van de eerste beslissingen in de achtste finale van de Champions League, maar een blik op de resultaten van de heenwedstrijden wijst uit dat deze beslissingen mogelijk al gevallen zijn. In de vier duels die de komende dagen op het programma staan, verdedigen de teams die als favoriet aan de tweestrijd begonnen voor eigen publiek een soms royale voorsprong. Wordt het nog spannend?

Bij de loting voor de achtste finale van de Champions League hadden de teams die hun groep gewonnen hadden, een voordeeltje. Deze clubs speelden de eerste wedstrijd uit en mochten de return thuis afwerken. De groepswinnaars zouden het zich, met nog een duel in eigen stadion voor de boeg, dus kunnen permitteren om buitenshuis genoegen te nemen met een gelijkspelletje of zelfs kleine nederlaag. Niets bleek echter minder waar. Tijdens de heenduels bleken de teams die als favoriet de achtste finale ingingen, al messcherp.

{image[293713][left-half][]}Manchester City en Arsenal staan er minder slecht voor dan Leverkusen, maar ook deze teams hebben een klein wonder nodig om het vege lijf te redden. City verloor voor eigen publiek met 0-2 van FC Barcelona, Arsenal overkwam tegen Bayern München hetzelfde. Voor met name Arsenal gloort weinig hoop, want Bayern steekt in topvorm. De ploeg van coach Josep Guardiola is dit hele seizoen nog ongeslagen in Duitsland en won afgelopen weekend met 1-6 bij subtopper VfL Wolfsburg. Toch weet Arsenal hoe het is om te winnen in München, vorig seizoen werd het 0-2. Omdat de heenwedstrijd in Londen toen in 1-3 voor Bayern geëindigd was, was die overwinning echter niet genoeg om door te gaan.

De wedstrijden Atletico Madrid-AC Milan en Bayern München-Arsenal zijn vanavond (dinsdag), de andere twee duels een dag later. Volgende week zijn de laatste vier returns in de achtste finale van de CL.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen