Pardew zeven duels geschorst vanwege kopstoot

11 maart 2014, 16:37   Bijgewerkt: 11 maart 2014, 16:43

Alan Pardew heeft een zware sanctie opgelegd gekregen door de Engelse voetbalbond FA, naar aanleiding van zijn wangedrag tijdens het Premier League-duel tussen Hull City en Newcastle United (1-4). De manager van Newcastle moet, met onmiddellijke ingang, zeven duels schorsing uitzitten.

Een onafhankelijke commissie heeft besloten om de manager voor drie wedstrijden een stadionverbod op te leggen. De overige vier wedstrijden mag Pardew vanaf de tribunes bekijken. Naast de zeven wedstrijden schorsing moet de manager van The Magpies een geldboete van ruim 71 duizend euro betalen. Zowel Newcastle als de manager in kwestie is akkoord gegaan met de schorsing.

"Zoals ik al eerder aangegeven heb, heb ik veel spijt van het incident", stelt Pardew op de officiële website van Newcastle. "Ik wil alle betrokken partijen nogmaals mijn excuses aanbieden voor mijn gedrag, dat verre van acceptabel was. Ik accepteer de straf van de FA. Mijn focus ligt nu weer op de voorbereiding van mijn team op de wedstrijd van komend weekend tegen Fulham. We willen het seizoen zo sterk mogelijk eindigen."

Pardew ging in de wedstrijd tegen Hull volledig door het lint en deelde een kopstoot uit aan Hull-speler David Meyler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen