Gemeente akkoord met stadionplannen Heracles

12 maart 2014, 22:01

De gemeenteraad van Almelo heeft woensdag ingestemd met het voorstel om een lening van 8,2 miljoen euro te verstrekken voor de verbouwing van het stadion van Heracles. Wel moet er nog worden gekeken of deze beslissing geen ongeoorloofde staatssteun is en er is om een second opinion gevraagd van de Business Case.

"We hebben er alle vertrouwen in dat dit snel afgerond kan worden", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma op de officiële website van Heracles Almelo. Ook moet de Overijsselse eredivisieclub het met projectontwikkelaar Urban Interest nog eens woorden over een aantal randvoorwaarden. De onderhandelingen daarover lopen nog, laat Hoogma weten. "Ook dit gaat in een constructieve sfeer. Daarnaast lopen alle andere processen, zoals bijvoorbeeld vergunningen, gewoon door."

De verbouwing moet meteen na het lopende seizoen beginnen. "Onze supporters zullen de wedstrijden van komend seizoen gewoon kunnen bijwonen", gaat Hoogma verder. "We doen zoveel mogelijk in de voetballoze periodes. Met ingang van het seizoen 2015/2016 zullen we dan in ons prachtige nieuwe stadion voetballen."

Het nieuwe stadion krijgt onder meer 13.500 zitplaatsen en twintig skyboxen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen