Paris SG opnieuw te sterk voor Leverkusen

12 maart 2014, 22:48   Bijgewerkt: 13 maart 2014, 00:58

Paris Saint Germain heeft zich in de kwartfinales van de Champions League gespeeld. De regerend kampioen van Frankrijk zegevierde woensdag voor eigen publiek in de return tegen Bayer Leverkusen met 2-1. De basis voor de winst van het tweeluik werd drie weken geleden al gelegd met een 0-4 overwinning in Duitsland.

Pas twee keer in de historie van de Champions League is het gebeurd dat een ploeg een thuisnederlaag wist weg te poetsen: Ajax in 1996 in de halve finale tegen Panathinaikos en Internazionale in 2011 in de achtste finale tegen Bayern München. Maar beide keren was het verlies slechts 0-1. Statistisch gezien leek 0-4 dus onmogelijk en dat wist ook Paris SG-coach Laurent Blanc. De oefenmeester gaf Marco Verratti en Blaise Matuidi rust, Gregory van der Wiel ontbrak vanwege een knieblessure.

Dat Leverkusen zelf ook niet meer in een ommekeer geloofde, bleek wel uit de gelaten wijze waarop de vroege treffer gevierd werd. Een stunt zat er inderdaad niet in. Zeven minuten later herstelde Marquinhos het evenwicht. De Braziliaanse verdediger kopte raak uit een hoekschop. Kort daarna had Ibrahimovic voor de 2-1 kunnen zorgen, maar op aangeven van Edinson Cavani trof hij de lat.

Ibrahimovic kon deze keer zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. De aanvaller werd in de 72ste minuut naar de kant gehaald door Blanc. Leverkusen stond toen al een paar minuten met tien man, omdat Emre Can - tot zijn eigen verbazing - twee keer geel had gekregen.