Mijlpaal Messi helpt Barça naar laatste acht

12 maart 2014, 22:45   Bijgewerkt: 12 maart 2014, 23:04

Mede dankzij een nieuwe mijlpaal voor Lionel Messi heeft FC Barcelona de kwartfinale van de Champions League gehaald. De Argentijnse spits maakte woensdag in de return tegen Manchester City zijn 67ste CL-goal in Catalaanse dienst en verbrak daarmee het record van Raul, die namens Real Madrid 66 keer scoorde in het miljoenenbal. Messi legde met zijn treffer de basis voor een 2-1 zege van Barça, ruim voldoende na de 0-2 winst in Engeland van drie weken terug.

Zowel FC Barcelona als Manchester City beleefde afgelopen weekend een negatieve generale voor de return. In La Liga verslikte Barça zich in laagvlieger Real Valladolid, terwijl ManCity in de FA Cup-kwartfinale werd gestuit door tweedeklasser Wigan Athletic. Beide teams hadden dus wat recht te zetten in Camp Nou. Dat gold zeker voor de Engelsen, aangezien ze drie weken geleden voor eigen publiek de heenwedstrijd tegen Barça met 0-2 verloren.

Het was echter Barcelona dat in de openingsfase het betere van het spel had en na ruim een kwartier op 1-0 dacht te komen. Neymar tikte binnen op aangeven van Jordi Alba, maar het feest ging niet door omdat de assistgever buitenspel zou hebben gestaan. Daarvan was evenwel geen sprake. In de eerste helft waren de Catalanen de bovenliggende partij, maar Manchester City kreeg weldegelijk kansen. Zo schoot David Silva maar net over en keerde Victor Valdes een uithaal van Samir Nasri, waaraan een fraai hakje van Silva vooraf ging.

Aan het begin van het tweede bedrijf kreeg ManCity via Edin Dzeko (redding Valdes) en Pablo Zabaleta (naast) opnieuw twee prima mogelijkheden om de score te openen. Kort daarvoor had Lionel Messi aan de andere kant de paal geraakt. In de 67ste minuut had de Argentijnse aanvaller wel succes. Via Joleon Lescott kreeg hij een pass van Cesc Fabregas gelukkig voor de voeten en oog in oog met keeper Hart faalde hij niet.

ManCity eindigde de ontmoeting met tien man; Zabaleta incasseerde een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart. Toch wist Kompany vlak voor tijd de eer te redden, al deed hij dat wel in buitenspelpositie. Genoeg voor een gelijkspel was het niet, want in blessuretijd legde Daniel Alves de eindscore vast op 2-1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen