Benfica klopt Spurs; Juve niet langs Fiorentina

13 maart 2014, 23:02   Bijgewerkt: 13 maart 2014, 23:11

Benfica staat na een ruime zege op bezoek bij Tottenham Hotspur al met één been in de kwartfinales van de Europa League. Ook Lyon is na een sterkte comeback tegen Viktoria Plzen al vrijwel zeker van een plek bij de laatste acht. Dat geldt tevens voor Real Betis, dat stadgenoot Sevilla op vreemde bodem versloeg. Het in de Serie A ongenaakbare Juventus moet na een remise tegen Fioretina over een week nog flink aan de bak in Florence.

In Londen stapte Benfica als winnaar van het veld tegen een pover Tottenham Hotspur: 1-3. Aanvaller Rodrigo zorgde met een bekeken schuiver voor de 0-1 ruststand, maar zag zijn verdedigende ploeggenoot Luisao uitgroeien tot matchwinner. De Braziliaan scoorde twee keer uit een standaardsituatie. Tussendoor vond namens de Spurs Christian Eriksen het net. De ex-Ajacied zorgde met een vrije trap na ruim een uur voor de aansluitingstreffer.

Olympique Lyon leek een moeizame avond tegemoet te gaan toen de ploeg al na drie minuten op achterstand kwam. De Fransozen rechtten echter de rug en knokten zich in eigen huis overtuigend terug: 4-1. De doelpunten werden gemaakt door de aanvallers Fofana (twee), Lacazette en middenvelder Mvuemba.

In Sevilla toonde Real Betis zich de sterkste in een ware burenruzie. Baptistao en - hoe toepasselijk - Sevilla zorgden voor de 2-0 overwinning van Real Betis op stadgenoot Sevilla FC.

Juventus kan tenslotte vooral zichzelf aanrekenen dat het niet een beter resultaat boekte tegen Fiorentina. De Oude Dame kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong na een knap opgezette aanval, met de Chileen Arturo Vidal als eindstation, maar zag La Viola tien minuten voor tijd langszij komen. Mario Gomez zorgde met zijn eerste doelpunt van 2014 voor het evenwicht in Turijn.