AZ'er Gudelj: "Return zal niet gemakkelijk worden"

Ger
13 maart 2014, 23:58

AZ kwam met een 1-0 thuiszege op Anzhi Makhachkala goed weg in de achtste finales van de Europa League. Dat beseft ook middenvelder Nemanja Gudelj, die de Russen in de eerste helft enkele grote kansen om zeep zag helpen.

"We presteerden voor rust niet goed. Anzhi was verschillende keren gevaarlijk. Ze speelden heel compact en brachten ons in verlegenheid met enkele counters. We hadden geluk dat we niet op achterstand kwamen door een kopbal die misschien wel over de doellijn was", doelt Gudelj tegenover FCUpdate.nl op een inzet van Aleksandr Bukharov. In plaats daarvan nam AZ na bijna een half uur spelen de leiding. Na een handsbal scoorde Aron Jóhannsson vanaf de penaltystip via de handen van keeper Mikhail Kerzhakov.

"In de tweede helft zijn we anders gaan spelen, met vijf man op het middenveld. Toen zijn we nauwelijks meer in de problemen gekomen. Daarom is dit resultaat ook echt een teamprestatie. Maar het afdwingen van kansen bleef voor ons ook na rust een moeilijk verhaal. Dat moet echt beter", weet Gudelj. "We hadden uiteraard graag met meer doelpunten verschil willen winnen, maar dat zat er deze keer niet in."

Dat Gudelj momenteel in verband wordt gebracht met Oranje, als vervanger van de zwaar geblesseerde Kevin Strootman, streelt de geboren Serviër. "Maar we moeten niet op zaken vooruit lopen. Ik heb geen contact gehad met de staf van het Nederlands elftal. De komende tijd richt ik me gewoon op AZ. We hebben nog een paar belangrijke duels voor de boeg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen