"We hebben niet gefaald, want we hebben al een prijs"

14 maart 2014, 10:09

Manchester City mocht de League Cup onlangs in de vitrine plaatsen, maar zag de Champions League-droom deze week uiteen spatten. Tenslotte werden The Citizens door Wigan Athletic (1-2) uitgeschakeld in de FA Cup. Ondanks het feit dat City twee prijzen aan haar neus voorbij zag gaan, wil middenvelder Yaya Touré niet spreken van een verloren seizoen.

Het feit dat City door FC Barcelona (0-2 en 2-1) werd uitgeschakeld in de Champions League doet pijn, maar Touré vindt dat men veel te ver gaat, als men het over falen heeft: "Gefaald? Waarom? Waarom hebben we gefaald? We hebben al een prijs gewonnen, dus dat kan men niet zeggen", vindt de Ivoriaanse middenvelder, die zich nu alleen op de competitie wil richten: "We moeten verder en ons focussen op de Premier League. We hebben nog steeds het geloof dat we het kunnen bolwerken. We moeten in ieder geval hard blijven werken en alle wedstrijden proberen te winnen. Maar, we weten dat het lastig wordt", zegt Touré.

In de competitie is het nog niet helemaal duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Chelsea gaat momenteel fier aan kop in de Premier League, met negen punten voorsprong op de ploeg uit Manchester, maar City heeft drie wedstrijden minder gespeeld en staat wat betreft het aantal verliespunten gelijk met The Blues. Desalniettemin is Chelsea titelfavoriet, weet Touré: "Chelsea staat negen punten voor. Ja, we hebben drie wedstrijden tegoed, maar Chelsea is favoriet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen