Cruciaal duel voor Heracles: "Dat besef is aanwezig"

14 maart 2014, 14:10

Als Heracles Almelo gevrijwaard wil blijven van degradatiezorgen, moet het dit weekend toeslaan. De ploeg van coach Jan de Jonge speelt voor eigen publiek tegen Roda JC Kerkrade, dat net onder de rode streep staat. Heracles heeft na 27 competitiewedstrijden vijf punten meer dan Roda en slaat bij winst dus een geruststellend gat, maar bij een nederlaag komt de rode degradatiestreep in één klap heel hard dichterbij.

Coach De Jonge is zich bewust van het belang van het duel. "De benadering is zoals bij iedere wedstrijd, maar het is natuurlijk heel belangrijk morgen. Dat besef is bij de spelers ook absoluut aanwezig. We willen ook revanche nemen voor afgelopen zaterdag", verwijst de oefenmeester op de clubsite naar de kansloze 4-0 nederlaag bij AZ. Dat duel verliep op alle fronten desastreus voor de Heraclieden. "Ik heb het in mijn trainersloopbaan nog nooit meegemaakt dat ik na twintig minuten mijn complete centrum kwijt was, door een blessure en een rode kaart. Bovendien maken we een doelpunt maar dat gaat ook niet door. We begonnen zelf ook slecht aan die wedstrijd en daar hebben we van de week natuurlijk over gesproken. Daarna werk je toe naar het duel van morgenavond en iedereen is doordrongen van het belang van de wedstrijd tegen Roda JC."

"We moeten goed voetballen en meedogenloos deze wedstrijd aangaan", blikt De Jonge vooruit op de wedstrijd van zaterdag tegen de Limburgers. "Op een positief agressieve manier. We moeten zelf laten zien dat we er alles aan doen, dan krijgen we het publiek er ook achter. Dat heb ik gelukkig al een paar keer mee mogen maken hier. We hebben van de week heel gretig en goed getraind. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Het is een hele rare competitie en het kan alle kanten op, maar het gaat nu om de wedstrijd tegen Roda JC."

Dario Vujicevic (voet), Jeroen Veldmate (overbelasting in de liesstreek) en Milano Koenders (geschorst) ontbreken aan Almelose kant. "Jeroen hopen we er over twee weken tegen NEC weer bij te hebben. Hij is van de week behandeld in het ziekenhuis, maar het is voor dit weekend nog niet goed genoeg", stelt de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen