Huntelaar goud waard voor Schalke bij Augsburg

14 maart 2014, 22:23   Bijgewerkt: 14 maart 2014, 23:48

Zo'n kleine drie maanden voor de start van het WK voetbal in Brazilië toont Klaas-Jan Huntelaar aan in topvorm te zijn. De Nederlandse aanvaller scoorde vrijdag twee keer en bezorgde Schalke 04 daarmee hoogstpersoonlijk de winst in de competitiewedstrijd bij FC Augsburg: 1-2.

Door een knieblessure miste Huntelaar vrijwel de volledige eerste seizoenshelft, maar in 2014 is hij lekker op dreef. Vorige week was de oud-spits van Ajax, Real Madrid en AC Milan met een hattrick al het goudhaantje in het duel met 1899 Hoffenheim (4-0 winst). Inmiddels staat de teller voor Huntelaar deze jaargang op negen treffers in tien wedstrijden, de ontmoeting met Augsburg meegerekend.

Aanvankelijk wees niets op een driepunter van Schalke in de SGL Arena van Augsburg. De thuisclub, die verrassend tot de subtop van de Bundesliga behoort, kwam in de vijfde minuut op voorsprong. Tobias Werner strafte geklungel van Tim Hoogland af in de vorm van een goal. Daarna had Augsburg het betere van het spel, maar na ruim een half uur deed Huntelaar voor het eerst van zich spreken.

De Achterhoeker herstelde in de rebound de balans, nadat Augsburg-keeper Alex Manninger een afstandsschot van Kevin-Prince Boateng niet goed verwerkte. Vlak na de pauze maakte Huntelaar de ommekeer compleet. Na een mooi uitgespeelde aanval tikte hij uiteindelijk, volledig ongedekt, de 1-2 tegen de touwen.

Schalke controleerde de wedstrijd daarna, maar kwam in de slotfase nog wel flink onder druk te staan. Toch gingen de drie punten mee naar Gelsenkirchen, waardoor Schalke nummer twee Borussia Dortmund tot één punt nadert. Dat team speelt zaterdag nog wel thuis tegen Borussia Mönchengladbach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen