WBA ontkent breuk met 'onprofessionele' Anelka

15 maart 2014, 12:41

Nicolas Anelka meldde eerder op de dag stellig via Twitter dat hij zijn contract met West Bromwich Albion heeft verscheurd, maar de Engelse club zegt via de officiële kanalen van niets te weten en noemt de uitlatingen van de Franse aanvaller 'hoogst onprofessioneel'.

Anelka, die vandaag (vrijdag) zijn 35ste verjaardag viert, raakte eind vorig jaar in opspraak vanwege zijn gedrag in het duel met West Ham United. In die wedstrijd vierde hij één van zijn twee doelpunten met de 'quenelle', een antisemitisch gebaar. Hoewel Anelka daar naar eigen zeggen geen kwade bedoelingen mee had, schorste de FA hem vrijdag definitief voor vijf speeldagen.

West Brom doet zelf onderzoek naar het voorval. De uitkomsten daarvan worden volgende week verwacht, waarna duidelijk wordt wat er intern met Anelka gaat gebeuren. De Franse oud-international pikt een dergelijke handelswijze niet. "Dit kan ik niet accepteren. Ik wil mijn integriteit beschermen en heb daarom mijn contract met onmiddellijke ingang verscheurd", schreef Anelka op Twitter.

"Echter, wij hebben niets van Anelka of diens adviseurs vernomen inzake de contractontbinding", meldt West Brom in een verklaring. "Wij vinden dergelijke uitspraken via sociale media hoogst onprofessioneel en zullen later met een nadere toelichting komen rond deze zaak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen