"Van den Brom maakte het zichzelf erg moeilijk"

Ger
15 maart 2014, 14:53

Anderlecht besloot deze week de samenwerking met John van den Brom te beëindigen. Onder leiding van de Nederlandse trainer maakte de Brusselse equipe een moeizaam seizoen door. Voorzitter Roger Vanden Stock heeft wel een verklaring voor het falen van Van den Brom. 

"Het liep fout toen Van den Brom zei dat hij geen overgangsjaar wilde en dat hij voluit voor de titel ging. Daardoor was er opeens wel druk en heeft Van den Brom het zichzelf erg moeilijk gemaakt. Het resultaat kennen we", zegt Vanden Stock in Het Nieuwsblad. De preses weerlegt de kritiek op het transferbeleid van de club. "Wat kan je doen als een speler te veel kost of niet wil komen? Kijk maar wat een moeite we hebben gedaan voor Thorgan Hazard. Er worden sommen gevraagd die niet meer normaal zijn."

Besnik Hasi, die als assistent van Van den Brom werkzaam was, is de nieuwe hoofdtrainer. "Er zijn cycli bij het aanstellen van trainers. Van den Brom was een trainer van de losse aanpak die de spelers veel vrijheid liet. Nu hebben we dus een harde hand nodig", stelt Vanden Stock. "Hasi heeft dus nu het juiste profiel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen