Fulham pakt belangrijke punten tegen Newcastle

15 maart 2014, 18:16   Bijgewerkt: 15 maart 2014, 21:00

Hekkensluiter Fulham heeft zaterdag drie heel belangrijke punten gepakt in de Engelse Premier League. De formatie van coach Felix Magath wist voor het eerst sinds 1 januari van dit jaar, negen wedstrijden geleden, weer eens te winnen. Newcastle United, met Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong in de startopstelling, werd op het eigen Craven Cottage met 1-0 verslagen.

Ashkan Dejagah kroonde zich met een doelpunt in de 68ste minuut tot matchwinner. De Iraniër zorgde er zodoende voor dat Fulham, waar John Heitinga in de basis stond en Maarten Stekelenburg op de bank zat, weer aansluiting heeft bij de concurrentie. De Londenaren staan weliswaar nog onderaan, maar de achterstand op Sunderland en Cardiff City, die samen de achttiende plaats bezetten, liep terug tot één punt: 24 om 25.

Sunderland speelde thuis 0-0 tegen Crystal Palace, terwijl Cardiff City met 2-1 verloor bij Everton. Sunderland heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld dan Fulham en Cardiff City.

Om in de Premier League te blijven, is minimaal de zeventiende plek nodig. Momenteel zit Crystal Palace op de wip, na de remise bij Sunderland, met 28 punten uit 29 duels. Het staat wel gelijk met West Bromwich Albion, dat met 1-2 triomfeerde bij Swansea City. Youssuf Mulumbu maakte vijf minuten voor tijd het verschil in het Liberty Stadium in Wales.

Bij Swansea City hadden Michel Vorm en Jonathan De Guzman een basisplaats, Marvin Emnes viel in, terwijl Dwight Tiendalli op de bank bleef. Voormalig Roda JC-speler Roland Lamah had The Swans, op aangeven van ex-Vitessenaar Wilfried Bony, in de tweede minuut nog wel aan de leiding gebracht. Ze wisten dit echter niet vast te houden, waardoor de staartploegen steeds dichterbij komen. Swansea City heeft 29 punten. Dat geldt ook voor Norwich City, dat met 4-2 werd gevloerd door Southampton. Invaller Ricky van Wolfswinkel kon dat niet voorkomen, Leroy Fer ontbrak wegens een blessure. Bij Southampton bleef Jos Hooiveld op de bank.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen