Real en Atletico boeken zuinige overwinning

15 maart 2014, 22:53   Bijgewerkt: 16 maart 2014, 01:17

Zonder groots te spelen heeft Real Madrid zaterdag drie punten bijgeschreven in La Liga. De koploper zegevierde in Estadio La Rosaleda met 0-1 over Malaga CF. Nummer twee Atletico Madrid volgde later op de avond met een driepunter. Espanyol werd voor eigen publiek met dezelfde cijfers verslagen.

Cristiano Ronaldo was met zijn 25ste treffer van het seizoen het goudhaantje van Real Madrid. De Portugese vedette tekende in de 23ste minuut voor het enige doelpunt. Hij sneed vanaf links naar binnen en schoot vervolgens raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

In de tweede helft gunde Real Madrid Malaga het initiatief. De thuisclub was meerdere malen dreigend, met name Nordin Amrabat was nadrukkelijk aanwezig, maar de gelijkmaker bleef uit. Mounir El Hamdaoui, die in de slotfase mocht invallen bij Malaga, kon daar niets aan veranderen.

Atletico Madrid incasseerde voor de winterstop zijn eerste competitienederlaag tegen Espanyol, maar nam zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderón revanche op de Catalanen: 1-0. Diego Costa was andermaal de matchwinner. De Spaanse spits heeft nu al 22 keer gescoord en blijft dus in het spoor van Ronaldo.

Costa was trefzeker in de 55ste minuut. Na een steekpass van David Villa ging hij binnendoor bij Diego Colotto, waarna ook doelman Kiko Casilla zich gewonnen moest geven. Atletico trok de winst over de streep, maar toch was het even schrikken voor de Madrilenen. Keeper Thibaut Courtois raakte bij een ongelukkige botsing met Espanyol-speler Jhon Cordoba geblesseerd aan het hoofd. De Belgische sluitpost bleef even roerloos op de grond liggen, maar speelde de wedstrijd wel uit. Hij maakte echter niet altijd een even fitte indruk.

Door de resultaten blijft de voorsprong van Real op stadgenoot Atletico drie punten. FC Barcelona kan zondag weer op één punt van Atletico komen. De Catalanen moeten daarvoor winnen van Osasuna.