Herboren PSV blijft winnen: "Dit is geen geluk"

16 maart 2014, 08:13   Bijgewerkt: 16 maart 2014, 08:29

Zeven keer op rij won PSV sinds 2 februari, de dag waarop het met 2-0 onderuit ging bij RKC Waalwijk. Zes van die zeven overwinning boekte de ploeg met het kleinst mogelijke verschil, alleen uit bij NEC (0-2) was de marge groter dan één doelpunt. In de meeste van deze wedstrijden was PSV niet veel beter dan de tegenstander en had het kwartje ook de andere kant op kunnen vallen, maar iedere keer trok de ploeg aan het langste eind.

Als dat één of twee keer gebeurt, zou je dat nog geluk kunnen noemen. "Maar als je zeven keer achter elkaar wint, is het geen geluk meer", zegt middenvelder Oscar Hiljemark tegen FCUpdate.nl. Hij erkent dat PSV de afgelopen weken wedstrijden wint, die het voor de winterstop verloor. In die fase van het seizoen bleven punten uit en nam de frustratie in Eindhoven met de week toe. Nu laat het voetbal soms nog altijd te wensen over, maar zijn de resultaten crescendo. "Als team hebben we een grote stap gezet", vindt de Zweed. "Dat we nu dit soort wedstrijd winnen, komt omdat we met ons hart spelen. Iedereen werkt er keihard voor."

Door de zege is PSV opgeklommen naar de derde plaats, vlak achter Vitesse. Slechts twee punten scheiden de club nu van de tweede plaats en een ticket voor de voorronde van de Champions League. "Als we dat anderhalve maand geleden hadden gezegd, had iedereen ons voor gek verklaard", zegt Hiljemark. "Maar dit is voetbal, zo snel kan het gaan. Als je maar in jezelf gelooft."

Het nieuwe vertrouwen van PSV heeft de ploeg ver gebracht, tot op de drempel van de tweede plaats. Een ticket voor de CL lijkt voor het restant van het seizoen het logische nieuwe doel voor de ploeg, maar daar wil Hiljemark niet aan. "Nee. We zijn zover gekomen, door alles wedstrijd voor wedstrijd te bekijken. We moeten keihard blijven werken, iedere week. Als we dat doen, zien we vanzelf waar het aan het eind van het seizoen tot leidt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen