Inter vierde na simpele zege in Verona

15 maart 2014, 22:49

Internazionale is opgeklommen naar de vierde plaats in de Serie A. De equipe uit Milaan won zaterdag de lastige uitwedstrijd bij Hellas Verona met 0-2 en passeerde zodoende Fiorentina, dat zondag nog wel in eigen huis aantreedt tegen laagvlieger Chievo Verona.

Spectaculair was het spel van Inter in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi van Verona niet, maar dat was ook niet nodig omdat de thuisclub een povere indruk maakte. Al in de zesde minuut had Mauro Icardi dat in de score kunnen uitdrukken, maar hij trof de lat.

Zeven minuten later was het wel raak. Rodrigo Palacio tikte een voorzet van Jonathan binnen. De Braziliaanse middenvelder was de belangrijkste man op het veld, aangezien hij na ruim een uur zelf voor de 0-2 tekende. Hij rommelde de bal in de rebound over de lijn.

Daarmee was de eindstand bepaald. Inter-goalie Samir Handanovic hoefde nauwelijks in actie te komen. Pas in blessuretijd werd de sluitpost serieus aan het werk gezet, maar hij toonde zich goed bij de les. In één aanval keerde hij schoten van Juan Iturbe en Romulo.

Niet eens zo lang geleden was de achterstand van Inter op Fiorentina acht punten, maar inmiddels lijkt het lek bij de equipe van coach Walter Mazzarri boven. I Nerazzurri pakten in de afgelopen zes duels veertien punten en profiteerden daarmee optimaal van de mindere vorm van Fiorentina.

Inter is de Toscanen nu zelfs voorbij, al kan dat zondagavond weer veranderen. Chievo-thuis mag geen probleem zijn voor La Viola, maar uit de laatste zeven wedstrijden haalde het slechts vijf punten. Wel speelde Fiorentina donderdag in Turijn knap met 1-1 gelijk tegen Juventus. Dat was de eerste ontmoeting in de achtste finales van de Europa League. De return is komende donderdag in Florence.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen