De Jonge kritisch ondanks zege: "Dramatische vertoning"

16 maart 2014, 09:25

Heracles Almelo boekte zaterdag een cruciale overwinning op Roda JC Kerkrade (2-1), maar dat resultaat leidde niet tot euforie bij coach Jan de Jonge. Hij was na afloop van het duel in het eigen Polman Stadion vooral ook ontevreden over hetgeen zijn ploeg in de eerste helft liet zien.

"Het was dramatische vertoning", is de duidelijke taal van De Jonge op de website van zijn club over de eerste 45 minuten. "Een aantal jongens had zware benen en alles liep mis. Dat reken ik ook mijzelf en de technische staf aan. Kennelijk hebben wij daar ook niet een goede inschatting gemaakt hoewel er op de trainingen niets aan de hand leek te zijn. Overigens wil ik Roda JC niet tekort doen dat in deze fase goed speelde."

Heracles Almelo kwam voor rust op achterstand, maar door een treffer van Bryan Linssen ging het toch nog met een gelijke stand (1-1) de pauze in. In het tweede bedrijf kwam Heracles, tot tevredenheid van De Jonge, aanmerkelijk beter voor de dag en dankzij opnieuw Linssen werd het nog 2-1. "Ik heb in de rust ingegrepen en de invallers gingen de strijd wel aan met Roda JC. Het spel was niet goed maar Heracles Almelo was weerbaar. Wij hebben nog een aantal goede kansen gekregen en uiteindelijk zijn wij de gelukkige winnaar."

Door de zege heeft Heracles nu acht punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen