Tadic schiet FC Twente diep in blessuretijd naar zege

Jw
16 maart 2014, 14:34   Bijgewerkt: 16 maart 2014, 15:00

FC Twente heeft zondag in extremis van AZ gewonnen (2-1). De bezoekers uit Alkmaar hielden lang stand, maar moesten in de allerlaatste seconden van de blessuretijd buigen voor Dusan Tadic. De Servische smaakmaker voorkwam met zijn uithaal puntverlies voor de Tukkers. Eerder had de begeerde aanvaller al de assist geleverd bij de gelijkmaker van Youness Mokhtar. FC Twente neemt door de zege de tweede plaats over van Vitesse.

Door het verlies van Vitesse tegen PSV lag de tweede plaats voor het grijpen voor FC Twente. Dan moest er wel worden gewonnen van AZ, dat afgelopen donderdag nog uitkwam in de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat won gelukkig, maar evenwel knap van FC Anzhi (1-0) en is dus goed bezig de Nederlandse eer hoog te houden in Europa. De verwachting was vooraf dat FC Twente de Alkmaarders vol onder druk zouden zetten in de hoop te profiteren van de mogelijke vermoeidheid bij de AZ'ers.

FC Twente begon wel met die intentie, maar de vorm ontbrak. De defensie van AZ oogde vooral in het begin onzeker, maar de aanvallers van FC Twente zetten slechts enkele keren druk. Achterin en op het middenveld werd bovendien te weinig de diepte gezocht. Toch had de thuisploeg wel veruit het meeste balbezit en daar kwamen een paar goede kansen uit voort. De overtuiging ontbrak echter. Zo maaide Luka Djordjevic, de vervanger van de geschorste Luc Castaignos, in een goede positie vol over de bal heen en schoot Dusan Tadic slap naast.

FC Twente had door dat het op dit tempo een verloren wedstrijd aan het spelen was. Na rust vonden de Tukkers een hogere versnelling en kreeg AZ het wel echt moeilijk. Djordjevic miste opnieuw een grote kans en een fraaie streep van Quincy Promes raakte de paal. Het waren voorboden voor de gelijkmaker van FC Twente. Een intuïtieve voorzet van Dusan Tadic was perfect op maat voor invaller Youness Mokhtar, die de bal zomaar in het doel kon lopen: 1-1.

FC Twente ging na de gelijkmaker vol voor de overwinning. De zwaar tegenvallende Djordjevic ging naar de kant en zijn vervanger Torgeir Borven had de thuisploeg zomaar op voorsprong kunnen zetten, maar vond AZ-keeper Esteban op zijn pad. AZ nam duidelijk genoegen met een punt en verdedigde in de slotfase met man en macht. De formatie van Advocaat dacht het punt al binnen te hebben, maar Tadic had genoeg aan een halve meter ruimte om zijn ploeg bij de hand te nemen. Zijn uithaal vloog net buiten bereik van Esteban, wat leidde tot een uitzinnig feest in de Grolsch Veste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen