HSV boven rode streep na zege op Verbeeks Nürnberg

16 maart 2014, 17:22

Hamburger SV heeft een belangrijke stap gezet richting lijfsbehoud. Voor eigen publiek werd met 2-1 gewonnen van 1.FC Nürnberg, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Hakan Calhanoglu opende tien minuten voor tijd met een van richting veranderd schot de score, vlak daarna maakte Mike Frantz een eigen doelpunt. In de laatste minuut deed Josip Drmic nog iets terug namens de ploeg van coach Gertjan Verbeek.

Door de overwinning staat Hamburger SV weer boven de rode streep. De Noord-Duitse formatie klimt op van de zestiende naar de veertiende plaats in de Duitse Bundesliga. Het draagt plek zestien over aan VfB Stuttgart, de ploeg van coach Huub Stevens. Stuttgart speelde eerder dit weekend 1-1 gelijk tegen Werder Bremen. De zestiende plek in de Bundesliga leidt aan het eind van het seizoen tot het spelen van een play-off tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga, de nummers zeventien en achttien van de ranglijst degraderen direct.

HSV is ook Nürnberg nu op de ranglijst voorbij. Beide teams hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van de Hamburgers is beter. De twee ploegen hebben na 25 wedstrijden twee punten meer dan Stuttgart.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen