Arsenal houdt drie punten over aan derby tegen Spurs

16 maart 2014, 19:10

In navolging van Liverpool, dat met 0-3 te sterk was voor Manchester United, heeft ook Arsenal zondag een zeer belangrijke uitoverwinning geboekt. De equipe van manager Arsene Wenger was met minimale cijfers (0-1) te sterk voor Tottenham Hotspur, dat de top vier van de Premier League kan vergeten, door de pijnlijke nederlaag.

Op White Hart Lane beleefde Tottenham, dat midweeks het Europa League-duel tegen Benfica met 1-3 verloor, een dramatische start. Tomas Rosicky, die vorige week zijn verbintenis verlengde bij Arsenal, zorgde na amper twee minuten spelen voor een voorsprong voor The Gunners, met een geweldige knal in de verre hoek. De Spurs gingen met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar deze zou er niet komen, ondanks een aantal goede mogelijkheden.

Derhalve trok Arsenal aan het langste einde in de Noord-Londense derby. De ploeg van Wenger komt door de winst gelijk met Liverpool, dat zondag dus ook al uitstekende zaken deed. Chelsea gaat nog altijd vier aan kop, met vier punten voorsprong op Arsenal en Liverpool. Manchester City completeert de top vier, maar staat wat betreft het aantal verliespunten bovenaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen