Fenerbahçe loopt uit na benauwde zege, Kuyt scoort

16 maart 2014, 20:26

Fenerbahçe heeft zondag maximaal geprofiteerd van het puntenverlies van achtervolgers Galatasaray en Besiktas. De manschappen van coach Ersun Yanal zegevierden in het eigen Sükrü Saracoglustadion met 2-1 tegen Kayseri Erciyesspor. Dirk Kuyt speelde een glansrol, aangezien de Oranje-international verantwoordelijk was voor de fraaie openingstreffer.

Er stond ruim een half uur op de klok toen onze landgenoot wegdraaide van buiten de zestien meter. Kuyt bedacht zich niet en ramde de bal kiezelhard tegen de touwen. De Nederlandse aanvaller was het middelpunt van feestvreugde, maar alle vrolijkheid verdween toen Edinho na een uur spelen vanaf elf meter zorgde voor een gelijke stand. Fenerbahçe stelde echter meteen weer orde op zaken: Emmanuel Emenike bepaalde de eindstand amper een minuut na de gelijkmaker op 2-1.

Nummer twee Galatasaray morste afgelopen vrijdag tegen Karabukspor (0-0), terwijl het als derde geklasseerde Besiktas zaterdag tegen Rizespor bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Fenerbahçe heeft na zondag een voorsprong van vijf punten op Galatasaray, dat twee punten voor Besiktas staat. Fenerbahçe heeft ook nog eens een duel tegoed.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen