KNVB geeft gehoor aan kritiek op drievoudige straf

Ger
17 maart 2014, 15:26

De KNVB gaat onderzoeken of de drievoudige straf - rood, penalty en een schorsing - bij lichte overtredingen in het strafschopgebied kan worden aangepast. De voetbalbond zal enkele wedstrijdsituaties waarbij deze regel van toepassing was opsturen naar de IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA.

De actie van de KNVB is onder meer het gevolg van kritische uitlatingen van Marco van Basten. In de verloren uitwedstrijd tegen Feyenoord reageerde de trainer van sc Heerenveen woedend toen Christian Kum behalve een penalty tegen ook een rode kaart kreeg van arbiter Pieter Vink. De KNVB snapt de verontwaardiging van Van Basten, maar geeft ook aan dat scheidsrechters zich moeten houden aan de internationale spelregels.

Het is de vraag of het initiatief van de KNVB succes zal hebben. Begin deze maand wees de IFAB namelijk nog eenzelfde voorstel van de UEFA af. De spelregelcommissie liet toen weten de regel niet te willen aanpassen uit angst voor een toename van het aantal zware overtredingen in het strafschopgebied.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen