Scorende Botaka ook volgend seizoen bij Excelsior

17 maart 2014, 18:29

Zijn goede prestaties de afgelopen weken hebben Jordan Botaka contractverlenging opgeleverd bij Excelsior. De club heeft een optie in de aflopende verbintenis van de aanvaller gelicht, waardoor hij nu tot medio 2015 aan de club verbonden is. Beide partijen zijn bovendien in gesprek over een nieuw, langer contract.

De 20-jarige Botaka kwam afgelopen zomer naar Excelsior. Hij begon niet overtuigend en belandde zelfs even op de reservebank, maar is sinds de jaarwisseling uitstekend op dreef. In 2014 scoorde hij al zes keer, in vijf verschillende wedstrijden. "Ik heb inderdaad weer een aantal keer gescoord. Daar heb ik het met de trainers ook over gehad. Zij hebben aangegeven dat ik het in me heb om als buitenspeler veel te scoren. Op de trainingen ben ik me daarom meer gaan focussen op rendement, dat ik na een actie een doelpunt maak of een assist geef. Dat ik in de laatste weken een aantal belangrijke doelpunten heb gemaakt, geeft een lekker gevoel. Een doelpunt maken, is toch de kers op de taart", zegt de vleugelspeler op de website van de club uit Rotterdam.

Marinus Dijkhuizen, de coach van Excelsior, erkent dat Botaka sinds de winterstop 'stappen heeft gezet' in zijn ontwikkeling. Hij is gecharmeerd van de aanvaller. "Hij heeft specifieke kwaliteiten, heeft snelheid en kan een doelpunt maken. Wat ik bovendien prettig vind, is dat hij zowel vanaf de linkerkant als de rechterkant kan spelen. Jordan is een jonge speler en hij heeft zich prima ontwikkeld. Wij denken dat er nog rek zit in zijn ontwikkeling en daarom is de optie in zijn contract gelicht. We gaan nu nog proberen er twee jaar van te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen