Willem II laat zeker lijkende zege en koppositie liggen

17 maart 2014, 22:00   Bijgewerkt: 17 maart 2014, 22:30

Willem II is er niet in geslaagd om de eerste plaats in de Jupiler League te heroveren. Drie dagen nadat concurrent FC Dordrecht door een overwinning op VVV Venlo (0-2) over de Tilburgers heen wipte, kwam de ploeg van coach Jürgen Streppel niet verder dan 2-2 tegen Jong PSV. Vijf minuten voor tijd stond Willem II nog met 0-2 voor, Alex Schalk tekende diep in blessuretijd voor de gelijkmaker.

In het Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven, waar de wedstrijd tussen Jong PSV en Willem II gespeeld werd en vooral fans van de bezoekende club aanwezig waren, zette Ruud Boymans zijn ploeg al snel op voorsprong. De spits van de Tilburgse formatie maakte zich bij een corner met een handige loopactie los van zijn tegenstander en kon vrij inkoppen. Het was voor Boymans alweer zijn twintigste doelpunt van het seizoen.

De goal van Boymans kwam als geroepen voor Willem II, want verder zat het de ploeg in het eerste kwartier flink tegen. Denny Landzaat en Charlton Vicento raakten geblesseerd, waardoor coach Streppel na zestien minuten al twee van zijn drie toegestane wissels gebruikt had. Ook zonder de twee voormalig eredivisiespelers ging het echter prima en Terell Ondaan, onlangs voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje, leek vlak na rust voor de beslissing in de wedstrijd te zorgen. De vleugelaanvaller passeerde Przemyslaw Tyton in de korte hoek.

Bij Jong PSV deden, naast Tyton, ook spelers met eredivisie-ervaring als Joshua Brenet en Abel Tamata mee. Het drietal leek een eenvoudige overwinning van Willem II niet te kunnen voorkomen, maar de bezoekers schoten in de stress toen Brenet vijf minuten voor tijd op fraaie wijze voor 1-2 zorgde. Willem II begon te bibberen en kreeg door een doelpunt van Jong PSV-spits Alex Schalk in blessuretijd alsnog de deksel op de neus.

Subtopper FC Eindhoven leed een dure nederlaag tegen Jong FC Twente. Door een doelpunt van Kristopher Vida verloor de nummer zes van de ranglijst met 1-0. Jong Twente staat zeventiende in de Jupiler League. Bij de ploeg uit Enschede viel Wout Brama na een uur in, hij speelde zijn eerste wedstrijd sinds elf maanden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen